NETTBUTIKK
Banner Image

Assistep

AssiStep er et hjelpemiddel for deg som føler deg ustø opp eller ned trappen, hjemme hos deg selv eller andre steder. Et nyskapende og allerede gjennomprøvd produkt, som diskret monteres langs trappen for å gi deg frihet til å bevege deg i hele hjemmet ditt. Slik at du kan holde deg aktiv og gir deg trygghet i hverdagen.

AssiStep er et fastmontert støttesystem ved trappegang som består av en håndlist og et håndtak som flyttes langs håndlisten. Hvis du mister balansen og faller, låses håndtaket automatisk og gir deg støtte.

Det er mange som har utfordringer med å gå i trapper, og kan ha god nytte av AssiStep. Det å gå i trapper kan opprettholde gangfunksjonen og er god trening.

Siri Søderblom, ergoterapeut
AssiStep i stua
AssiStep i bruk

Hold deg aktiv og selvstendig med trappeassistenten

Mange får av ulike grunner vansker med å gå i trapp, og å falle i trapp kan være svært farlig. Hvert år må 30 000 nordmenn få medisinsk hjelp som følge av fall i trapp.

Trappen er en større utfordring for balansen din enn flatmark, men derfor er det også viktig å fortsette å ta trappa selv. Slik at du kan holde kroppen sterk og frisk, som er viktig for å kunne leve uavhengig av hjelp.

Med AssiStep får du tryggheten du trenger til å ta alle trinnene selv.

Hvordan fungerer AssiStep?

AssiStep er et mekanisk produkt, uten bruk av elektrisitet. På den måten kan du gå med AssiStep i eget tempo, og gjøre en ting av gangen.

Opp
Når man går opp trappa med AssiStep, anbefales det å holde i den nederste delen av håndtaket. Først skyver du håndtaket foran deg og opp trappen til armene din er utstrekt. Deretter støtter du deg på håndtaket og tar et steg – på samme måte som man bruker en vanlig krykke.

Ned
På vei ned vippes håndtaket litt opp på ytterkanten, for så å skyves fremover og ned trappen. Når du legger vekt på håndtaket, låses det og du kan ta et skritt ned trappen.

Husk å flytte håndtaket til armene er utstrekt, men uten at du bøyer ryggen. På den måten skal du ha god plass til å gå et skritt etter.

AssiStep levert til hjemmeboende

​AssiStep er prisforhandlet hos NAVs Hjelpemiddelsentral og vinner i sin post


Rammeavtale: Løfteplattformer og hjelpemidler i trapp
Post 17 Støttesystem ved trappegang – fastmontert (Rangering 1)

HMS-nr.: 212 988​

Les mer om søknad via Hjelpemiddelsentralen

Vil du vite mer?