NETTBUTIKK
6. juni var det 35 år siden Hepro AS så dagens lys. Det har vært 35 begivenhetsrike år for Rognan-bedriften, som har vokst til å bli en av Norges ledende hjelpemiddelleverandører. Også utenfor landets grenser har Hepro AS rukket å gjøre seg bemerket.

Vinner offentlige anbud

Offentlige etater, og i særdeleshet NAV har spilt en sentral rolle i historien til Hepro AS. I 2013 vant Hepro AS hovedpostene i et anbud som NAV utlyste for levering av stoler med oppreisningsfunksjoner til alle landets hjelpemiddelsentraler med løftestolen Hepro Arctic.

«NAV, som er kjøper av produktet, likte både stol og pris. Dermed fikk Hepro oppdraget med løftestolen i konkurranse med nasjonale og internasjonale hjelpemiddelprodusenter», skrev Avisa Nordland, som anslo verdien på avtalen til opp mot 200 millioner kroner i et fireårs perspektiv.

hepro-arctic-17
Hepro Arctic løftestol

Hepro har også i 2022 vunnet et nytt anbud på «Stoler med oppreisningsfunksjon» med den nyutviklede stolen Aurora. Anbudet har totalt sett en estimert verdi over fire år på ca. 330 millioner kroner.

Hepro Aurora løftestoler i stua
Hepro Aurora løftestoler

I de senere år har også kommunal sektor blitt en gjenganger på kundelistene til Hepro AS. Den aller første kommunale kunden på kontrakt var Nord Fron, som kjøpte Chubb pasientvarsling på vårparten i 2016. Senere har mange fler kommet til. Nær halvparten av landets kommuner har allerede tatt i bruk avanserte løsninger fra Hepro AS, og det forhandles stadig med enda flere.

Flere ben å stå på

Hepro AS har skaffet seg stadig flere produktområder og dermed flere ben å stå på opp gjennom årene, og har i dag en nærmest komplett hjelpemiddelkatalog. Fusjonen med Krabat i 2018 forsterket satsingen på gode, funksjonelle og stilige hjelpemidler for funksjonshemmede barn. Krabat var en AddLife bedrift siden 2017 og er nå blitt en egen barneavdeling i Hepro AS med Kristine Westby som leder.

-Den største fordelen for oss som kommer fra gamle Krabat er at vi nå har fått mye større muskler og slagkraft. Vi har stødige eiere, og Hepro AS er en spennende bedrift med masse flotte folk og produkter. Som avdelingsleder i Hepro synes jeg det er fint at bedriften nå kan serve hele livsløpet fra barn til seniorer med gode hjelpemidler.

Krabat Runner
Krabat Runner, gå og sparkesykkel for barn

Allerede i desember 2015 opprettet Hepro en egen avdeling for velferdsteknologi med nåværende administrerende direktør Geir Tore Jakobsen som leder.

– Hepro AS har alltid vært en fremtidsrettet bedrift, og vi har tradisjon for å snu oss raskt hvis vi ser at det finnes nye muligheter for å kunne tilby kundene våre mer verdighet, trygghet og mestring. Dessuten åpner denne teknologien for løsninger som er verdifulle supplement for kommunale omsorgstjenester, som vil få enda større belastninger i årene som kommer, sa Jakobsen den gang.

Hårete mål

I dag er Hepro AS blant landets ledende leverandører av velferdsteknologi. Hepro Repons, som er en sømløs og skalerbar plattform for all velferdsteknologi, har blitt en favoritt blant institusjoner, sykehjem og hos hjemmeboende over hele landet. Løsningen er skybasert, og blir stadig videreutviklet.
-For oss handler velferdsteknologi om å skape trygghet, mestring, trivsel og gode hverdager. Det er en kombinasjon av flinke folk, riktige teknologiske valg og tillit hos fremoverlente kommuner som har gjort at vi allerede nå er blant de største og toneangivende aktørene på dette området i Norge, sier administrerende direktør Geir Tore Jakobsen.

Sykepleier og mann
Mange norske kommuner tar i bruk velferdsteknologi fra Hepro

Til tross for korona og andre utfordringer fortsetter Hepro AS å levere gode tall.
-Vi har et overordnet mål om å doble omsetning i løpet av de fire neste årene. Det kan blir tøft, men vi må sette oss hårete mål slik at vi alltid har noe å strekke oss etter. Vi jobber strategisk og med blikk på forbedring i alle prosesser, sier Sanna Kristine Mikaelsen, avdelingsleder for tekniske hjelpemidler på Rognan.

-Vi har ambisjoner om å vokse ved å levere kvalitetsprodukter og være en foretrukket leverandør av hjelpemidler og velferdsteknologiløsninger, samt å være en attraktiv arbeidsgiver på Rognan for å få tilbakeflyttere til distriktet.

I løpet av jubileumsåret flyttet Hepro AS inn i et nytt bygg på Rognan. Bygget er på 2700 kvadratmeter, og vil bidra til at virksomheten blir mer synlig i industriområdet. Det nye moderne bygget rommer hjelpemiddelproduksjon, produktutvikling og administrasjon.

-Dette er en strategisk viktig investering for oss, som bidrar til å styrke industrivirksomheten i Salten. Hepro er en fremtidsrettet kompetansebedrift og vår intensjon er å satse på Rognan, der virksomheten startet i 1987», sier Geir Tore Jakobsen, administrerende direktør.

Nybygg Hepro Rognan
Hepro sine nye lokaler på Rognan under oppføring