NETTBUTIKK
Krabat Runner har på kort tid blitt en suksess for avdeling Krabat i Hepro AS. Siden den kom på markedet sommeren 2018, har sparkesykkelen vakt oppmerksomhet både i Norge og i utlandet. I 2020 vant Krabat Runner det høythengende DOGA-merket, og fikk hederlig omtale for produktdesign under årets prisutdeling.

Juryleder for kategorien produktdesign, Per Finne, mener Krabat Runner har visket ut skillet mellom hjelpemiddel og aktivitetsutstyr.

– Produktet tar sikte på å avstigmatisere, slik at barn med funksjonsnedsettelse kan delta på lik linje med andre.

Kristine Westby, som er avdelingsleder for Krabat i Hepro AS, er både stolt og takknemlig over å motta denne prisen.

– Det gir oss masse motivasjon og energi til å utvikle nye, kule produkter til barn og unge med nedsatt funksjonsevne.

Åpner nye arenaer for lek og sosial omgang

– Krabat kom i mål med å hviske ut skille mellom et vanlig produkt og et hjelpemiddel. Noe denne designprisen også bekrefter, heter det i juryens begrunnelse.

– Krabat Runner har et enkelt og røft uttrykk som appellerer til alle barn. Valgene som er tatt i den grundige utviklingsprosessen, er innsiktsfulle og kloke, og øker produktets levetid og bruksområder. Juryen har stor tro på at Krabat Runner vil bidra til å senke barrieren mellom barn med funksjonsnedsettelse og funksjonsfriske barn, og åpne nye arenaer for lek og sosial omgang, sier juryen, som mener at Krabat Runner er «den kuleste sparkesykkelen i gata».

Flere Krabat-produkter har fått merket

DOGA-merket for design og arkitektur er en nasjonal anerkjennelse til norske virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og/eller arkitektur. Prosjekter som mottar DOGA-merket er forbildeeksempler som viser hvordan design- og arkitekturkompetanse har bidratt til å skape løsninger som bidrar positivt til miljøet, samfunnet og økonomien. DOGA-merket har vært utdelt siden 1961, og var tidligere kjent som Merket for god design.
Sparkesykkelen Runner er siste tilskudd i rekken av produkter fra Krabat som har fått annerkjennelse fra DOGA/Merket for god design. Krabat Pilot vant merket i 2008, Krabat Sheriff i 2010, Krabat Pirat i 2011 og Krabat Jockey Plus fikk den høythengende utmerkelsen i 2013.

Du kan lese juryens begrunnelse ved å klikke her.