NETTBUTIKK

Vi er i gang med utvikling og testing av Jockey str. 0. Som dere allerede vet er vi særdeles opptatt av sittestilling, og ønsker at så mange barn som mulig kan dra nytte av våre produkter. Det var, i så måte, på høy tid at vi kan tilby et sete til de aller minste barna også.

Som med alle andre terapeutiske tiltak er det det viktig å komme tidlig på banen. Ved tidlig intervensjon unngår man ofte en forverring av tilstanden før man setter inn tiltak. Vi vet at barn begynner å sitte i ung alder og vi ønsker å ha et fokus på en symmetrisk sittestilling, hvor bekkenstilling og nøkkelpunkter står godt i forhold til hverandre, fra starten av. Fra barnehabiliteringen blir det anbefalt å posisjonere barn med funksjonshemming i sittende fra seks måneders alder.

Veldig mange barnediagnoser, som f.eks Cerebral Parese og Downs syndrom, blir bekreftet på et tidlig tidspunkt, og gir oss muligheten for tidlig intervensjon. Det er også viktig å følge opp barn med forsinket utvikling og barn som ennå ikke har noen diagnose, de første årene. Her har vi som helsepersonell og foresatte en viktig oppgave.

Krabat Jockey str. 0 følger designet til de andre arbeidsstolene i serien. Den har et salsete som tilbyr barnet å sitte med en åpen hoftevinkel, som igjen plasserer bekkenet i en nøytral stilling. Dette er utgangspunktet for å sitte med en rett overkropp, frie armer og et hode i midtstilling. Den åpne hoftevinkelen tillater også barna å få føttene inn under seg, som gir en veldig stabil sittestilling og stimulerer til postural kontroll.

Jockey størrelse 0

I Krabat har vi alltid vært opptatt av innovasjon og utvikling. Igjennom årenes løp har vi vært totalt avhengige av tilbakemeldinger fra brukere, pårørende, terapeuter og rådgivere ved NAV Hjelpemiddelsentral. Serien av Krabat arbeidsstoler er et strålende eksempel på dette:

Den første arbeidsstolen Krabat Jockey kom i to størrelser med salsete, standard krum rygg med god lumbal støtte samt støtte på flankene, justerbare fotbrett og høydejusterbart understell. LES MER OM KRABAT JOCKEY HER.

Dette fungerte veldig godt for mange brukere, men vi fikk raskt forespørsel om ikke barn med et lavere funksjonsnivå også hadde godt av å sitte i en stabil stilling med åpen hoftevinkel. Det hadde de naturligvis og en ny variant av Jockey stolen så dagens lys.

Krabat Jockey Plus har en rygg med sidestøtter og gode innfestningsmulighet for både vest og hodestøtte. LES MER OM KRABAT JOCKEY PLUS HER.

På denne måten fikk vi plukket opp mange barn med lavere funksjonsnivå. Tilbakemeldingene fortsatte å strømme på og neste utfordring angikk barn i andre enden av spekteret; hva med de barn med et høyere funksjonsnivå, men som likevel trenger støtte i sittende?

Krabat Jockey Lite er en helt nedstrippet utgave av Jockey stolen, med et tilnærmet vanlig kontorunderstell. Vi ønsket å bli kvitt «hjelpemiddelpreget» i så stor grad som mulig, og denne nøytrale utgaven av stolen sklei fint inn i klasserommet og i landskapet på skolen og hjemme. LES MER OM KRABAT JOCKEY LITE HER.

Frem til dette tidspunktet har Jockey stolene bare blitt produsert i to størrelser. Det var et skrikende behov for å tilby Jockey stolen til de største barna også. Understellet til Jockey Lite serien ga oss en utmerket mulighet til å lage et str. 3 sete, da tidligere understell ikke var dimensjonert for vekt over 65 kg. Jockey Lite str. 3 fungerer godt til våre største barn og mange voksne. Ettersom str. 3 sete kan være litt ustabilt for enkelte brukere har vi også her et fullgodt alternativ. Med Basic understell fra Hepro AS gir vi brukerne våre et veldig stabilt understell, mulighet for armlener og valget mellom elektrisk eller manuell hev og senk. LES MER OM KRABAT BASIC HER

Når som vi er i gang med Krabat Jockey str. 0 føler vi at vi har komplementert Jockey serien. Vi tilbyr salsete til barn fra de begynner å sitte, og til de forlater ungdomsårene for å tre inn i de voksnes rekker. Men slapp av. Vi er ikke ferdigutviklet ennå. Vi er alltid på utkikk etter innovasjon og forbedringer!

Slik at vi også i fremtiden kan påstå at vi er STOLT AV Å VÆRE ANNERLEDES.