NETTBUTIKK

Krabat Pilot er det første hjelpemiddelet Krabat kom med, og ble utviklet pga en frustrert pappa som mente det var for lite tilgjengelige hjelpemidler til sin sønn og andre barn med en funksjonshemming. Dette produkt er ett forflytningshjelpemiddel og er derfor laget for å hjelpe barn med sen motorisk utvikling å krabbe.

krabat-pilot
Krabbehjelepmiddel Krabat Pilot

Krabbing

Krabbing er en naturlig del av barns utvikling, da de begynner å bli nysgjerrig på omverdenen. De ønsker å utforske verden, for eksempel ved forflytning over gulv. Det er mange måter å forflytte seg over gulvet på, men å krabbe på hender og knær er den vanligste. Krabbing er en veldig sammensatt og kompleks bevegelse, som involverer nesten alle muskler og ledd i armer, ben, samt trunkus. I tillegg må barnet løfte og kontrollere hode mot tyngdekraften, og mestre retningsforandring. Det er for eksempel ikke uvanlig at barn begynner å krabbe bakover til å begynne med. Krabat Pilot er også et veldig viktig forflytningshjelpemiddel for firefotstående, som er utgangspunktet for å krabbe på denne måten. I firefotstående får vi vektbæring igjennom hofter og skuldre/armer.

Funksjonshemming

Det er ikke alle barn som mestrer krabbing. Noen barn har en funksjonshemming, andre har forsinket utvikling og enkelte andre hopper over dette utviklingsstadiet. Krabbing er uansett viktig for barnets utvikling.

Krabat Pilot – Forflytningshjelpemiddel

Krabat Pilot er et innovativt og annerledes forflytningshjelpemiddel og brukes som et krabbehjelpemiddel. Piloten gir en utgangsstilling som stimulerer til lek og deltagelse ved at barnet kommer opp fra gulvet. Piloten er utstyrt med en justerbar gassfjær som gjør at barnet får vektbæring gjennom hofteledd.
Når barnet får hjelp til å løfte hoftene er det lettere å få knærne under seg og dermed lettere å forflytte seg på gulvet. Løftebevegelsen som Krabat Pilot gir er dynamisk, og endrer seg hele tiden når barnet beveger seg. Krabat Pilot kan brukes fra ca.9 mnd. alder og det anbefales å starte tidlig mens barnet er motivert for å jobbe i firefotstående stilling. Hovedgruppen av brukere er 1-5 år. Piloten har trinnløs høydejustering og justerbar lengde på brettet. Piloten leveres med rem over baken, men ytterligere posisjoneringsutstyr kan også benyttes. Det er enkelt å ta barnet inn og ut av hjelpemiddelet.

Ved å bruke tilbehøret krabbe- og posisjoneringsutstyret Co-Pilot får barnet den friksjon som trengs mot underlaget og regulerbare strikker som kan alternere benbevegelse, korrigere barnet tilbake i firefotstående og forhindre hofteabduksjon.

Vi har flere forflytningshjelpemidler – les blant annet om vårt flytehjelpemiddel Krabat Pirat.