NETTBUTIKK
I 2015 ble Espen (35) rammet av et hjerneslag. Fra å være helt pleietrengende og usikker på om han kom til å leve, klarer han nå å gå trappen helt alene.

Aktiv tobarnspappa

Espen er som mange andre tobarnspappa, og har levd et hektisk liv.

Natt til nyttårsaften i 2015 skjedde det noe uventet. Espen og kona var på hyttetur hos et vennepar, da han følte seg rar og startet å kaste opp. Hans kone lurte om han kunne ha fått et slag, noe som viste seg å stemme. Espen ble rammet av blødninger i hjernestammen. De var usikre på om han i det hele tatt kom til å overleve. Han gikk fra å være en aktiv person som var opptatt av sykling, golf og å leke med barna, til å plutselig ikke kunne gå, snakke eller spise selv. Han ble fullstendig pleietrengende.

«På sykehuset feiret vi ettårs dagen til vår yngste jente. Det var mest for å få gjort det. Espen var bare helt utslitt,»

forteller kona til Espen.

Stahet førte til feiring og bedring

Det har vist seg å være gull verdt den staheten om å feire bursdag. Etter mye hardt arbeid og god hjelp, og gjennom oppholdet på Sunnaas rehabiliteringen, har Espen trent seg opp til å kunne gå trappen uten å være avhengig av andre. Og det krevde vilje!

Da han skulle flytte hjem, sov han nede i stuen. Sommeren 2016 var paret sikre på at de måtte bygge om huset for å flytte soverommet ned.

Heldigvis ble de tipset om AssiStep

Før klarte ikke Espen å gå trappen på egenhånd og måtte ha følge. For at han skulle føle seg trygg nok, måtte det ofte være to personer som hjalp han. Da han fikk AssiStep, klarte han å gå opp og ned trappa som han selv ville.

2,5 år etter slaget, kan Espen nå fra å være pleietrengende være alene hjemme uten hjelp.

«Med AssiStep går jeg helt alene. Før måtte jeg vente helt til hjemmesykepleien kom innom for å få hjelp. Nå klarer jeg det selv! Og det er veldig lett å bruke»

Espen, 35