NETTBUTIKK

Felix er en gladgutt med Downs Syndrom som bor i Oslo med familien sin. Han går på skolen hver dag der mye av opplæringen hans går ut på å kommunisere bedre, samt utføre daglige aktiviteter og lek selvstendig. Han jobber også mye med å forbedre sine motoriske ferdigheter, og har i dette tilfelle hatt stor nytte, men også masse glede av sparkesykkelen Runner. Utenfor skoletid, er Felix veldig glad i å leke med andre, spille ball, bruke IPAD og se på tv.

Klinisk Bakgrunn

Felix er diagnostisert med Downs Syndrom. Han begynte å gå når han var 3 år, og har siden fødsel hatt en treg motorisk utvikling. Han har noe scoliose, samt redusert balanse og koordinasjon. I sittende lener han seg over til den ene siden, med krummet rygg. Felix har minsket kontroll i ansiktet som gjør det vanskeligere for han å tygge, svelge og snakke. En optimal hode og nakke posisjon er derfor ekstremt viktig når han jobber med dette.

Vil du lære mer om Downs Syndrom?

Mål i Sittende

Når Felix sitter på vanlig stol bøyer han ryggraden og bekkenet slik at han ender opp med en slapp holdning. I tillegg lener han seg over til den ene siden.

Mål:

  • Naturlig kurve i ryggraden
  • Nøytralt bekken
  • Hode midtstilt
  • Fri skulder- og armbevegelse

Målet når han sitter er å jobbe med kommunikasjon, individuelle oppgaver og spise selvstendig.

Valg av Sittehjelpemiddel

Krabat Jockey Lite ble valgt til Felix ettersom han trenger minimalt med støtte, men allikevel trenger å forbedre sittestillingen sin. Salsete korrigerer bekkenet, slik at han får en naturlig kurve i ryggraden, og bedret hode/nakkekontroll. I tillegg åpner det skulderleddet og forbedrer funksjonen i armene. I denne posisjonen blir Felix sittende oppreist over lengre tid.

Bilde av Felix

Resultat

Felix klarer å opprettholde en symmetrisk og oppreist posisjon over lengre tid. Han er veldig fornøyd med sin nye stol!

Bilde av Felix