NETTBUTIKK

Asbjørn Johannes er en snart tre å gammel gutt som bor i Trondheim. Asbjørn Johannes er født med mellomgulvsbrokk som fører til nedsatt respirasjon som fører til at han har behov for pustehjelp døgnet rundt. Asbjørn Johannes er som de fleste barn i den alderen glad i å være ute, oppleve det som skjer i omgivelsene rundt seg, gjerne ispedd litt fart og spenning.

Klinisk bakgrunn:

Asbjørn Johannes har mellomgulvsbrokk og som følge av det så er han avhengig av respirator hele døgnet for å få hjelp til å puste. Som følge av mellomgulvsbrokken har Asbjørn Johannes nedsatt immunforsvar som fører til at han ikke kan være ute høst og vinter da en forkjølelse eller lignende kan være farlig for ham.

Asbjørn og mamma på tur med Monobike
Asbjørn og mamma på tur med Monobike

Målsetting med hjelpemiddelet Krabat Monobike:

Siden Asbjørn Johannes ikke kan være ute store deler av året så ønsket familien et hjelpemiddel som gjør det enklere for ham og familien å kunne dra på tur sammen. Et hjelpemiddel som kan være med å lette hverdagen samt reduserer tid til transport til og fra aktiviteter. På den måten får Asbjørn Johannes mer tid til aktiviteter hvor han får mulighet til å oppleve de samme tingene som andre barn på hans alder.

Asbjørn Johannes fikk innvilget en Krabat Monobike med elektrisk hjelpemotor som avlaster fører av sykkel. Sykkelen har også en kalesje som beskytter mot vær og vind. I tillegg til dette ble det montert en spesiallaget festeanordning som gjør det mulig å kunne ta med pustemaskin ut på tur.

Resultat

Etter at Asbjørn Johannes fikk innvilget Krabat Monobike har familien fått mulighet til å dra på turer over lengre avstander enn tidligere. Gjennom å bruke Krabat Monobike får Asbjørn Johannes mulighet til å oppleve ulike sanseinntrykk både fra bynære områder, men også skog- og sjønære områder, noe som Asbjørn Johannes setter stor pris på. Kalesjen gjør at man har mulighet til å stenge ut for vær og vind, noe som er viktig for Asbjørn Johannes da været kan endre seg raskt i Trøndelag.

Plassen i vognen gjør at de får mulighet til å ta med seg medisinsk utstyr som er helt nødvendig samt ekstra utstyr som kan være greit å ta med på tur. Vognens plassering i framkant av sykkelen gjør også at mor/far har en bedre oversikt over hvordan Asbjørn Johannes har det når de er på tur. Vognens plassering gjør det enklere for mor/far å kommunisere med Asbjørn Johannes og mulighet til å se og dele det de opplever når de er på tur. Krabat Monobike gjør det mulig for Asbjørn Johannes og familien og spare tid og utnytte hverdagen slik at de får brukt mest mulig tid på aktiviteter som Asbjørn Johannes synes er artige og spennende. Som alle barn på Asbjørn Johannes sin alder så er det viktig å ha mulighet til å kunne komme seg ut og møte andre, høre ulike lyder og oppleve ulike lukter. Krabat Monobike gjør det mulig for Asbjørn Johannes å være i aktivitet sammen med mor og far og samtidig kjenne på vinden i håret og litt fart og spenning i hverdagen.

Hjelpemiddelet Krabat Monobike
Hjelpemiddelet Krabat Monobike