NETTBUTIKK

I denne artikkelen blir dere bedre kjent med Krabatbarnet Jonas. En herlig gutt med Downs syndrom som suser rundt med sparkesykkelen; Krabat Runner.

Hils på Jonas

Jonas er en nydelig liten rampegutt med Downs syndrom, som bor på Østlandet med familien sin. Han elsker dyr, spesielt kaninen sin Nin og katten Pus. Han er utrolig glad i å bade, reise og synge bursdagssanger. Youtube, Kaptein Sabeltann og Putti Plutti Pott er andre favoritter. Jonas er en gutt som er veldig glad i fart og spenning så det er kanskje ikke rart at han fikk sansen for Krabat Runner etter at han fikk prøvde den ut.

jonas på krabat runner

Klinisk Bakgrunn

Barn med Downs syndrom er like ulike som alle andre barn, med ulike drømmer og behov. Mange barn født med Down syndrom kan være hypotone og ha en senere motorisk og kognitiv utvikling enn andre barn. I disse tilfellene kan det være behov for fysioterapi behandling og ulike hjelpemidler. Jonas har vært igjennom mye mer enn mange av oss vil i livet. Han har måttet lære seg å gå på nytt tre ganger. I 2013 fikk han hjerneslag som førte til lammelser på høyre side av kroppen, etter det har han måttet operere hoften da han hadde hyppige luksasjoner og han har vært igjennom fire hjerteoperasjoner. Til tross for dette har Jonas en styrke, glede og kjærlighet som er utrolig inspirerende.

Hypotoni* er slapp muskelmasse/ slappe muskler

Målet med Sparkesykkelen Krabat Runner

I dag er sparkesykkel en populær leke blant barn og unge, og man finner sparkesykler rundt et hvert hushjørne. Jonas og søsteren fikk begge en sparkesykkel med to hjul. Dessverre tok det ikke lang tid før både søster, fetter og venner føk av gårde, mens Jonas ble stående igjen. Med nedsatt balanse og ulik benlengde ble sparkesykkel med to hjul for krevende for Jonas. Heldigvis leste mamma Nina om sparkesykkelen Krabat Runner på nett og fikk til en utprøving på skolen. Etter kort tid mestret Jonas Krabat Runner og kunne holde følge med de andre i skolegården. Siden Krabat Runner kan brukes både med og uten sete har Jonas satt seg et mål om at han skal kunne kjøre uten sete etter hvert

Mål oppsummert

  • Lek og moro
  • Delaktig med venner og familie
  • Styrke høyre ben
  • Bedre balansen
  • Bruke uten sete
resultat av sparkesykkel

Resultat

Selv om Jonas bedrer balansen, styrker benet og klarer å holde følge familie og venner, er han en liten rakker, så det aller morsomste med Runner er jo selvfølgelig å kjøre på mamma Nina.

Ny sparkesykkel til Jonas – Se video her