NETTBUTIKK
Mikkel er en gutt full av fart som går i 3. klasse på en skole utenfor Oslo. Han har venstresidig spastisk cerebral parese, som blant annet fører til at han har noe nedsatt balanse og noen grovmotoriske utfordringer i hverdagen.

“Den største forskjellen på Jockeystolen og andre stoler er at han klarer å sitte stille og stabilt i lengre tidsperioder. Dette var viktig i tidlig alder med tanke på måltider og nå med tanke på lekser og skolearbeid. Når han sitter på andre stoler beveger han kroppen hyppig og finner ingen god sittestilling, han prøver å legge seg ned og sitte på huk. Han sitter virkelig mye bedre i stolen fra Krabat,”

sier mamma til Mikkel.

Målsetting

Fysiologiske mål:

  • Stabilitet, balanse og symmetri i sittende.

Funksjonelle mål:

  • Optimalisere forhold i skuldre for å sikre at skriving og annet skolearbeid samt finmotoriske oppgaver ikke skal kreve unødvendig krefter.
Bilde av Mikkel
Dette er Mikkel

Resultat

Da Mikkel var tre år gammel ville ergo – og fysioterapeuten til Mikkel at han skulle få en arbeidsstol som kunne gi han mer stabilitet i sittende enn en vanlig stol kunne. Han fikk en Jockey arbeidsstol til bruk både i barnehage og hjemme. Denne har fulgt han siden, og da han begynte på skolen byttet de til en Jockey Lite stol som er litt enklere og tar mindre plass i klasserommet. Salen på Jockey stolen gir han mulighet til å opprettholde nøytralt bekken og hofteledd i midtstilling som optimaliserer store muskelgrupper som er med på å holde han opp mot tyngdekraften. I dag er målet for Mikkel å sitte godt og stabilt når han skal jobbe på skolen og hjemme. Han skal sitte slik at kroppen er mest mulig i midtstilling og slippe bruke krefter på å måtte hente seg inn igjen. Dette er også viktig for hånd – og finmotorikk. Han har også en hev/senk pult som gir han god underarmsstøtte og pulten kan også skråstilles for å variere arbeidsstillingen i løpet av dagen.