NETTBUTIKK

Husets nye barn: Den seks måneder gamle dvergschnauzser-valpen ”Jussi” holder Roger med selskap mens han venter på at kroppen skal bli klar til full jobb. FOTO: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Han lever av å selge hjelpemidler til syke og skadde. Etter en alvorlig ulykke, som kunne ha kostet han livet, ble Roger brått sin egen kunde.

​– Jeg tok ett trinn for mye.

Det er tirsdag 26. september. Klokken er halv tolv på kvelden, og Roger Alstad (56) skal bare utføre én, liten arbeidsoppgave før han går til sengs.

– Det var en liten flekk på garasjen som manglet maling.

– Dette blir vondt!

Det er da den fatale feilen skjer:

– Jeg går nok akkurat litt for høyt. Stigen mister balansen og plutselig er jeg i fritt fall.

Roger rakk å tenke at dette blir vondt, før han traff asfalten fem meter under ham.

– Det første jeg registrerte var at brillene ikke var knuste og at mobilen var intakt. Så kom smertene.

gripo støttestang, Roger Alstad
Genial stang: Gripo støttestang kan plasseres hvor som helst og sørger for en hundre prosent sikker assistanse når du skal komme deg opp og ned fra for eksempel en seng. – Det føltes litt rart å bli avhengig av produktene du selv selger, sier Roger. Foto: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Hadde englevakt

Røntgenundersøkelsene viste at Roger hadde hatt englevakt. Brudd i venstre underarm og venstre hofte. Han ble dopet ned og operert neste dag. Metallplate og sju skruer i armen, metallplate og to skruer i hofta. Etter fem dager kunne han reise hjem.

Og det var her Roger møtte seg selv i døra. Han har brukt halve sin yrkeskarriere på å selge og tilpasse hjelpemidler til syke og skadde personer. Med ett var han blitt sin egen kunde.

Les også: Tar hver dag som den kommer

Omreisende i hjelp

Til daglig jobber 56-åringen i Hepro AS, som distriktsansvarlig for Nordland, Troms og Finnmark. Han er konstant på veien for å bistå de som trenger hjelp, og det blir fort 50.000 kilometer i året med en Mercedes Vito fullastet med avansert utstyr.

­– Du tenker jo aldri at noe skal skje med deg selv. I hvert fall ikke når du bare er 56 år, sier Roger og trekker på smilebåndet.

bare arret igjen
Bare arret igjen: Rogers venstre underarm viser arret etter operasjonen hvor legene satte inn en metallplate og sju skruer for å reparere bruddet han pådro seg. Foto: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Løftestol, stang og scooter

Dermed var det inn med en Hepro Arctic løftestol i stua. Dette er en konstruksjon som bokstavelig talt løfter deg på beina hvis du ikke har styrke nok til å komme deg opp av stolen.

På soverommet ble det montert en Gripo støttestang, et praktisk redskap ved oppreisning og forflytting – med utallige anvendelsesmuligheter.

Sist, men ikke minst, en Hepro S17 elektrisk scooter, gjorde det mulig for Roger å komme seg ut blant folk.

Hepro Arctic løftestol
Avansert stol: Rogers hverdag ble plutselig avhengig av en Hepro Arctic løftestol, designet for å passe inn i et hvert hjem. – Med en brukket hofte er denne stolen gull verdt, sier Roger. Foto: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Roser helsevesenet

Nå gleder han seg til å komme tilbake i jobb. Så langt gror bruddene helt fint og han får tett og god oppfølging av fysioterapeut.

– Det må jeg si, helsevesenet har gjort en fantastisk innsats og jeg har fått førsteklasses hjelp og behandling fra dag én sier Roger.

Selv finner han stor tilfredshet med å ha en jobb hvor han kan hjelpe andre og bidra til økt livskvalitet.

– Produktene våre dekker jo hele spekteret fra barn til eldre. Og særlig når det gjelder syke og skadde barn er det sterkt å få oppleve at vi kan gjøre belastningen litt mindre.

Hepro s17 scooter
Elektrisk frihet: Scooteren Hepro S17 gjør det mulig for Roger å komme seg på butikken og treffe folk. – En garantist for at du ikke blir fange i eget hjem. Foto: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Husets nye barn

Og selv om Roger synes at dagene kan blitt litt lange i påvente av at han er tilbake for fullt, er det i hvert fall én som setter umåtelig pris på å ha ham hjemme på heltid; nemlig den seks måneder gamle dvergschnauzer-valpen ”Jussi”.

– Det å ha et lite, levende vesen her gjør også min hverdag lysere. Så er det bare å starte nedtellingen til at jeg kan sette meg i bilen og dra ut på neste salgstur. Da er min tur til å gjøre andres hverdag lysere.

Roger Alstad
Elsker jobben: – Det å kunne øke livskvaliteten til syke og skadde gjør jobben min ekstra meningsfylt, sier Roger Alstad. Foto: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons