NETTBUTIKK
Lillesand kommune ønsket å etablere 25 nye omsorgsboliger for demente. I den anledning ble Hepro AS engasjert av Moi Rør, som hadde VVS leveransen for BRG entreprenør, til å levere de komplette baderomsløsningene til beboerbadene.

Illustrasjon av Arkama As

Omsorgsboligene er organisert som en tilnærmet demenslandsby med tre bokollektivgrupper med felleskjøkken og stue/oppholdsareal for hver bogruppe. Rommene har et basisinnhold på en seng, en stol og en TV i tillegg til et garderobeskap med skyvedør. I et rom per fløy er det også forhåndsinstallert takheis fra seng til bad. Hvert beboerrom har sitt eget helsebad som er levert av Hepro AS. Dovre Omsorgsboliger ble ferdigstilt i desember 2020.

Hepros baderomsløsning er et helhetlig konsept. Konseptet har nøye planlagte og utprøvde funksjonelle elementer som hjelper brukerne med å være uavhengige og mobile, og lar omsorgsgiverne arbeide i gode ergonomiske posisjoner. Hepro leverer både til kabinleverandører, ferdige baderomsmoduler, og til plassmonterte prosjekt tilpasset oppdragsgiver etter kundens ønske. Vi hjelper til med tekniske tegninger og lar kunden selv få velge om de ønsker å montere innredningen selv eller om vi skal montere for dem, sier Sarita Betin, Avdelingsleder for Hepro bad i Norge.

HeproBad
Heprobad baderomskonsept

Maria Fossdal, Avdelingsleder for Dovre Omsorgsboliger, sier at hun er godt fornøyd med utstyret som er montert.

– Det at toalettene og servantene er justerbare gjør alt enklere for både pleier og beboer. Det gjør at utstyret kan tilpasses den enkelte beboer. Disse beboerne kan gjøre mye selv og det er derfor ekstra viktig med innredning som enkelt kan justeres og tilpasses til deres behov, legger hun til.

– Vi er veldig glade for de gode tilbakemeldingene, sier Sarita. Hun understreker at Hepros baderomsløsning er spesielt tilpasset personer med nedsatt funksjonsevne, samtidig som konseptet er utviklet for å avlaste pleiepersonell i størst mulig grad. Vårt fokus er at vår kunde skal være fornøyd og at sluttbrukere får det de trenger for at hverdagen skal oppleves enklere.

I dette prosjektet har Hepro stått for monteringen av utstyret til alle de 25 badene. Prosjektleder Terje Bjerland hos Moi Rør sier at samarbeidet har fungert veldig bra med Hepro.

– Vi har ingen ting å utsette på kommunikasjonen og så må jeg jo få legge til at Hepro er særdeles løsningsdyktige også da, sier han på ekte sørlandsdialekt. Dere er både konkurransedyktige på pris og det er ingenting å si på utstyret dere leverer. Dere leverte også til avtalt tid. I slike prosjekter dukker det nesten alltid opp noen utfordringer, men vi løste dette godt underveis og ble veldig godt fornøyde med leveransen. Han bekrefter også at denne type baderomsløsning er spesielt viktig for brukergruppen da hev og senk løsninger på toalett og servanter gjør at det kan tilpasses den enkelte bruker.

Våre baderomsløsninger fremmer selvstendighet og mobilitet. Verdighet for bruker står sterkt i fokus hos oss i Hepro. At vi får gode tilbakemeldinger fra pleiepersonell, er vi veldig takknemlige for. Det er også viktig for oss med tilbakemelding på om noe ikke fungerer optimalt. På denne måten får vi muligheten til å forbedre oss og å tilpasse oss behovet ytterligere.

Vårt mål er å levere høy produktkvalitet, kort responstid med enkle kommunikasjonsveier. Dette er viktig i alle prosjekter. Noen av våre styrker er at vi har et bredt sortiment og fleksible løsninger som har resultert i et vellykket prosjekt også denne gangen, avslutter Sarita Betin.

Les mer om baderomsløsninger fra Hepro