NETTBUTIKK

Den norske hjelpemiddelleverandøren Hepro AS inngikk nylig en strategisk partnerskapsavtale med Bay Area Health Trust og Live Easy Inc. med base i Ontario, Canada. Avtalen handler i første omgang om salg og distribusjon av den velkjente støttestangen Gripo til det canadiske markedet, men det er allerede samtaler i gang om å utvide med ytterligere produkter og tjenester.

– Denne avtalen er veldig viktig for oss. Canada er et veldig godt og riktig marked som vi ønsker å bli en betydelig aktør i. Vi har store forhåpninger til avtalen, og vi ser frem til å jobbe tett og riktig videre for et langt og fruktbart samarbeid, sier daglig leder Geir Tore Jakobsen i Hepro AS.

En kvalitetsleverandør

Siden oppstarten i 1987 har Hepro AS vokst til å bli en betydelig aktør i hjelpemiddelindustrien både her hjemme og internasjonalt. Hjelpemidler fra den Rognan-baserte bedriften finnes i dag i institusjoner og private hjem over store deler av verden.

– Hepro er sett på som en kvalitetsleverandør. Dette er blitt mer bekreftet enn noen gang de to siste årene, og til og med under koronapandemien. Det å kunne få tak i tekniske hjelpemidler og teknologi som gjør at funksjonshemmede og eldre enten kan forbli i sitt eget hjem, eller bo trygt og med verdighet på et eldrehjem eller lignende har stor verdi, sier Export Manager James Jacobs hos Hepro AS.

Illustrasjon bruken av Gripo støttestang

Gripo er et viktig produkt

Den er altså den unike støttestangen Gripo som den nye avtalen handler om i første omgang. Dette er et funksjonelt hjelpemiddel som både er unikt og velkjent her hjemme. Produktet har røtter tilbake til 90-tallet, og ble først kjent under merkenavnet Handystang.

Illustrasjon av Gripo med Søsterhjelp og Gripebøyle Triangel

– Gripo er et viktig produkt i vår portefølje, da det gir brukerne en trygg støtte i hverdagen. Produktet har også stor fleksibilitet i forhold til hvor det kan plasseres og hvilken støtte det skal gi. Hjelpemiddelet blir levert fra Rognan, og vi merker større trykk på logistikkavdelingen når det gjelder oppgang i salg av Gripo, sier avdelingsleder for tekniske hjelpemidler hos Hepro AS, Sanna Mikaelsen.

– Vi selger allerede Gripo allerede til mange land i stort sett hele verden. Blant andre kan jeg nevne Australia, New Zealand, Storbritannia, Hongkong, Island og flere land i Europa.

Samme målsetting

Hepro har i mange år jobbet under mottoet «bo lengre hjemme», og i takt med en aldrende befolkning og økte investeringer fra helsevesenet og myndighetene, brer denne filosofien stadig mer rundt seg også i Canada. Ifølge James Jacobs har avtalepartnerne Bay Area Health Trust og Live Easy Inc. de samme mål som Hepro.

– Aging in Place er noe helsedepartementet i Canada har fått et fokus på. Det er mange flere eldre i samfunnet vårt, verden over, og det har myndighetene i Canada begynt å adressere. Betydningen og ringvirkningene av dette er mange. Her kommer Bay Area Health Trust inn, og sammen med Live Easy Inc. som kjenner markedet veldig godt, er det et mulig å realisere målet om at eldre kan bo lengre hjemme. Ved hjelp av produkter og tjenester som Gripo kan de som har en funksjonshemning eller er eldre, fortsatt bo der de vil, ivareta de funksjoner i hjemmet som passer dem, og bevare sin verdighet.